TPODIUM@AMSTELVEEN
PROMOTING LIVE MUSIC EVENTS              

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT vindt op VRIJDAG 9 NOVEMBER van 20.00 tot 23.00 uur
in centrum De Bolder te Amstelveen het concert plaats van het Argentijns ensemble

ANTIMUFA – Latin Jazz (fusion)

Dit kwartet bestaat uit vier van oorsprong Argentijnse muzikanten die muziek uit hun thuisland naar hun eigen hand zetten in de groep Antimufa. Zij belichamen Argentijnse muziekstijlen uit een mix van de traditionele Tango, Milonga en lokale folklore, maar gaan er avontuurlijk, improviserend en ook heel smaakvol mee om. Nostalgie en melancholie zijn onlosmakelijk verbonden met de Argentijnse muziek, maar beide krijgen een ambigue extra laag van deze bijzondere expats.

De musici zijn bekenden in de Nederlandse jazz en Impro-Scene.
Guillermo Celano – gitaar; Natalio Sued – tenorsax, clarinet, zang; Marco Baggiani – drums en
Adan Mizrahi – contrabas; ”Dit is een kwartet dat echt een enthousiast publiek verdient”.

Antimufa bewijst dat de combinatie van jazz en wereldmuziek sprankelende muziek kan creëren, die de luisteraar naar de rand van zijn stoel brengt; "De toon is licht en nauwkeurig. De speciale sfeer van deze band is dat de muzikanten een relativistische, vaak humoristische draai aan de tradities geven, die de meeste niet-Argentijnen slechts oppervlakkig kennen.
“Deze make over van Argentijnse muziek is uiterst aangenaam en verfrissend"

 

Curricula:
Guillermo Celano speelt o.a. in de impro groep Lily’s Deja Vu (met Ingrid Laubrock (tenor sax), Jasper Stadhouders (bas) en Marcos Baggiani (drums). Hij kreeg in 2013 de jaarlijkse compositie-opdracht van het North Sea Jazz Festival.
Natalio Sued vestigde zich in 2001 in Amsterdam en werkt(e) met musici als Michael Moore, Flin van Hemmen, Paul Berner, Guus Jansen, Jazzorkest van het Concertgebouw, vrij impro-groep Ambush Party en bigtet Tetzepi. Samen met Marcos Baggiani heeft hij de Celano Baggiani Group.
Marcos Baggiani speelt behalve in bovengenoemde bands, ook in het Royal Improvisers Orchestra. Adan Mizrahi is- net als de andere drie – thuis in zowel jazzimprovisatie als Argentijnse volksmuziek. Hij woont en studeerde in Amsterdam vanaf 2009.

 

De locatie: vrijdag 9 november 2018
Wijkcentrum de Bolder
Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen

Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan.
Er is VOLDOENDE vrije parkeergelegenheid !!

Dit ‘LIVE MUSIC EVENT’ wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

  

podia muziekanten informatie sponsors home agenda